Roger på Noroff


Lag din egen font/skrifttype – En dagsoppgave 23 September
23.09.09, 5:09 pm
Filed under: Uncategorized

I forbindelse med moodboardet har vi fått en oppgave om å finne en passende font til en plakat som lages med samme konsept som moodboardet. Vi skal finne en bra overskrift til plakaten skal være en selvlagd font.

Idé prosess:

Mitt moodboard handler om en kampanje om at vi må ruste ned våpnene og at en tredje verdenskrig vil totalt ødelegge vår verden. Konsekvenser etter en eventuell atomkrig er det som skal være sentralt i plakaten. Skrekkbilder med ruiner og folk i krig/nød er noen av mine elementer i moodboardet.

Passende font til en sånn type plakat er tykke bokstaver, men ødelagte med riper, hull og merker etter en krig. Grunnen til at de skal være tykke er at de skal representere et velstående og rikt samfunn, akkurat som at man ser store bygninger som er ødelagt etter bombing. En annen grunn at de bør være tykke er at det blir for vanskelig å få tynnebokstaver til å se ødelagte ut, uten å ødelegge lesbarheten. Bokstavene skal være groteske, dvs. uten serifer fordi serifer er noe fra det gamle skriftspråket, mens grotesk er nyere og sannsynligheten for en tredje verdenskrig kommer til å skje blir jo nettopp i framtiden. På denne måten får vi fram at det er et samfunn i nåtiden eller i framtiden som er i fare for en apokalypse.

Videre har jeg lyst til å ha objekter i og på bokstavene, f. eks O’en skal inneholde et radioaktivt tegn, kanskje noen steiner eller hodeskaller ved andre bokstaver, bare for å symbolisere at bokstavene liksom er bygninger som står i ruiner.

Når det gjelder selve overskriften, hva det skal stå, så har jeg noen ideer om at det skal være et spørsmål til folket, f. eks ”Hvor skal du være etter at bombene har falt?” eller noe mer sjokkerende som vekker enda mer oppmerksomhet som f. eks ”Radioaktiv rotte til middag?”  Begge spørsmålene er på en måte noe som vekker oppmerksomhet fordi det ikke er den tradisjonelle ”STOPP Å KRIG NÅ” eller ”VERDEN HAR FOR MANGE ATOMVÅPEN”.  Noe av den tradisjonelle kan være en bisetning eller undertittel etter hovedoverskriften som kan utfylle mer om hva plakaten handler om.

Andre forslag:

”Morgendagens middag er radioaktiv rotte”

”Ditt nabolag etter bombene har falt”

”FjERDE VERDENSKRIG BLIR UTKJEMPET MED KLUBBER” – Noe lignende Einstein sa i sin tid om atomvåpen og framtidens våpen

Jeg har kommet fram til at Einsteins uttalelse kan være et slagord som passer, vi har to ord i starten av setningen som sjokker ”Fjerde verdenskrig” der verdenskrig er et sterkt ord i seg selv, men i tillegg får en ekstra twist med at det er faktisk verdenskrig nummer fire. Spørsmål som ”hva skjedde i tredje da?!” kommer til å være aktuelle og passer med innholdet og skrekkscenarioene på plakaten.

Underveis som jeg tegnet kom jeg på den geniale ide om at fonten skulle være tegnet av barn, for å få en sterk kontrast med tanke på barn og krig. Derfor har fonten et litt tegneserie-aktig utseende:

TRYKK FOR STØRRE!!!!!!!!!!!!!!!

Font1ferdig

Reklamer

Legg igjen en kommentar so far
Legg igjen en kommentarLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s%d bloggere like this: